HENGITYS & LIIKE SYNNYTYKSESSÄ


HENGITYS VOIMAVARANA SYNNYTYKSESSÄ

Tunnin aikana käydään läpi hengityksen fysiologiaa ja sitä, miten raskaus muuttaa hengittämistä. Tunnin aikana puhutaan hyvän hengityksen hyödyistä raskausaikana sekä hengityksen merkityksestä synnytyksessä synnyttäjän, vauvan ja itse synnytysprosessin näkökulmista, eli myös miten hengitys toimii kivunlievityksenä. Lisäksi tunnilla kokeillaan 2-3 erilaista hengitysharjoitusta, joiden tarkoituksena on pidentää uloshengitystä ja aktivoida palleaa. Tekniikoista on hyötyä raskausaikana ja ne voivat olla avuksi synnytyksessä.


LIIKKEEN VAIKUTUS SYNNYTYKSEEN

Tämän valmennuksen aikana opit miten vauva synnytyksen aikana laskeutuu läpi synnyttäjän lantion ja miten omat liikkeesi synnyttäjänä voivat tukea vauvan laskeutumista ja synnytyksen etenemistä. Perehdymme liikkeisiin ja asentoihin, jotka voivat helpottaa sekä vauvan matkaa että omaa oloasi. Samalla opit muutaman hyvän liikkeen, joita kannattaa tehdä jo raskausaikana. 

Tunnit ohjaa Hami eli Hanna-Mari Nieminen, joka on kokenut joogaohjaaja, sertifioitu Spinning Babies®-synnytysvalmentaja, doula, tietokirjailija ja äiti.