Jakso 1: Synnytykseen valmistautuminen

10.09.2020
Tässä Onnen Kuplia  -podcastin jaksossa keskustellaan ja vastataan kuuntelijoiden lähettämiin kysymyksiin synnytykseen valmistautumisesta. Kysymyksiin on vastaamassa Hanna-Mari Nieminen, Hami.


Jakson aikana keskutellaan esimerkiksi siitä, mitä synnytykseen valmistautuminen tarkoittaa ja kuinka sen voi ylipäänsä aloittaa. Jakso sisältää tietoa, kuinka jo raskausaikana voi vaikuttaa tulevaan synnytykseen ja avautumisvaiheeseen. Mukana on useita hyödyllisiä vinkkejä omaan valmistautumiseen sekä siihen, mistä voi etsiä lisää tietoa.  Lisäksi jaksossa puhutaan jännityksen ja pelon vaikutuksesta synnytykseen ja mistä saa apua näihin tunteisiin. Hami kertoo myös sektiosta ja antaa hyödyllisiä vinkkejä siihen valmistautuvalle. Lopuksi luomme synnytykseen valmistautumisen checklistin.


Jaksossa mainittu:

Joogaa raskausaikaan - Ihme sisälläsi -tietokirja

Michelle Odent

Spinning Babies Daily Essentials -video

Aktiivinen Synnytys ry

Ensi- ja turvakotien liitto

Nettisivu, jossa tietoa lääkkeellisestä kivunlievityksestä (esim hyödyt ja haitat) 

Vapaaehtoisia doulia löytyy Folkhälsanilta

Onnen Kuplia äitiysviikonloput


Erilaisia etäkursseja ym tarjoavat mm:

Hamila: raskausjoogaa & synnytysvalmennusta online-opetuksena

Kätilö Jaga: kätilön järjestämää synnytysvalmennnusta netissä

Synnytysmeditaatio: verkkokurssi

Rentosynnytys: verkkokurssi

Synnytyksen ABC: verkkokurssi

Doules: Synnytys epiduraalilla-verkkokurssi


Jos olet kiinnostunut Onnen Kuplia äitiysviikonlopuista, joiden aikana tuleva äiti saa keskittyä täysin omaan hyvinvointiin, raskauteen ja synnytykseen valmistautumiseen, lue lisää tästä.

Seuraa Onnen Kuplia myös Instagramissa ja Facebookissa. Olisi aivan huippua, jos jaat tietoa podcastista ja äitiysviikonlopuista tuttavillesi, joille aihe on ajankohtainen. Kiitos miljoonasti!