Jakso 10: Vauvavuoden ruokailut - imetys & pulloruokinta

29.01.2021

Jakson mainos: Lastentarvike

Tässä jaksossa keskustelemme imetyksestä, osittaisimetyksestä ja vauvan pulloruokinnasta. Vieraana on terveydenhoitaja, kätilö, valtiotieteidenmaisteri ja 3 lapsen äiti Eeva Itkonen

Puhuimme Eevan kanssa podcastin jaksossa 6, Ensiviikot kotona vauvan kanssa, imetyksen aloittamisesta ja ensimmäisistä viikoista, siitä miten imetyksen onnistumiseen voi vaikuttaa itse sekä yleisimmistä imetyksen alun ongelmista. 

Aloitamme tämän jakson kysymyksellä siitä, kuinka tietää, että lapsi saa tarpeeksi maitoa rinnasta. Jakson aikana Eeva kertoo ja antaa vinkkinsä mm. seuraaviin aiheisiin: vauvan tiheän imun kaudet, pureminen imetyksen aikana, rintalakkoilu, rintaraivarit ja suihkutissit. Eeva kertoo myös milloin vauvalle voi alkaa ohjaamaan rytmiä ja kommentoi lyhyesti imetyksen osallisuudesta katkonaisiin yöuniin.

Keskustelemme jaksossa myös pumppauksesta ja sen vaikutuksesta maidon tuotantoon. Entä miten pulloruokinta vaikuttaa rintamaidon tuotantoon? Puhumme pulloruokinnan välineistä sekä siitä, mitä vauvan tahtinen pulloruokinta tarkoittaa. Eeva kertoo myös vinkkejä siihen, mitä voi kokeilla, jos vauva kieltäytyy pullosta. Eeva vastaa myös kysymyksiin rintaruokinnan hyödyistä vs. korvikkeella kasvamiseen, ja kommentoi rintaruokinnan jatkamista äidin töihin paluun jälkeen.


IGTV - Imetyksen ja pulloruokinnan tarvikkeet

Järjestimme yhteistyössä Lastentarvikkeen kanssa yhteisen Instagram -liven aiheeseen liittyen ja tästä löytyy tallenne Onnen Kuplia IGTV:n puolelta. Liven aikana Lastentarvikkeen asiantuntijat vastasivat kysymyksiin rintapumpuista ja maidonkerääjistä sekä tuttipulloista ja pullotuteista. Käy katsomassa tallenne!


Tässä jaksossa mainitut linkit, sekä muita hyviä resursseja aiheeseen:

Imetyksen tuen sivut

Pullonpyörittäjien opas vauvaperheille, joissa vauva saa ravinnokseen äidinmaitoa tai korviketta tuttipullosta

Osittaisimetys

Vauvantahtinen pulloruokinta

THL:n Syödään yhdessä - ruokasuositukset lapsiperheille

THL:n Lastenneuvolakäsikirja - Pulloruokinta ja äidinmaitokorvikkeet sis. mm. viitteelliset korvikemäärät

Vieraamme Eeva Itkosen yhteystiedot ja nettisivu. Seuraa Eevaa myös Instagramissa ja Facebookissa.


Katso lisää myös seuraavista:

Onnen Kuplia Online - ilmaiset sisällöt raskauteen ja vauvavuoteen - Lue lisää

Onnen Kuplia äitiyspäivät tai -viikonloput synnytykseen valmistautumiseen - Lue lisää

Onnen Kuplia löytyy myös Instagramissa ja Facebookissa. Olisi aivan huippua, jos jaat tietoa podcastista, tapahtumista ja Onnen Kuplia Online -sisällöistä tuttavillesi, joille aihe on ajankohtainen. Kiitos miljoonasti!