Jakso 11: Vauvavuoden ruokailut - kiinteiden aloitus & imetyksen lopetus

09.02.2021


Jakson mainos: Lastentarvike 

Tässä jaksossa keskustelemme kiinteiden aloituksesta, imetyksestä kiinteiden aloituksen jälkeen sekä imetyksen lopettamisesta. Vieraana on terveydenhoitaja, kätilö, valtiotieteidenmaisteri ja 3 lapsen äiti Eeva Itkonen.

Jakso aloitetaan keskustelemalla siitä, milloin ja miten kiinteät ruuat aloitetaan ja siitä onko eroa, jos vauva on syönyt aiemmin korviketta versus äidinmaitoa. Keskustelemme ihan käytännön asioista sekä allergioista kiinteiden aloituksen yhteydessä. Puhumme siitä, milloin vauva on valmis sormiruokailemaan, miten sormiruokailun voi aloittaa ja mihin silloin tulisi kiinnittää huomiota.

Puhumme jaksossa myös imetyksen haasteista ja turvaamisesta kiinteiden aloituksen jälkeen. Hipaisemme yöimetyksen lopetusta ja keskustelemme siitä kuinka pitkiä pätkiä vauvojen tulisi pärjätä öisin ilman ruokaa. Keskustelemme loppuun imetyksen lopettamisesta sekä tandem-imetyksestä. 

Tässä jaksossa mainitut linkit sekä pari muuta hyvää resurssia aiheeseen:

Vieraamme Eeva Itkosen yhteystiedot ja nettisivu. Seuraa Eevaa myös Instagramissa ja Facebookissa.

Kiinteiden aloituksesta ja vauvan hoidosta lisää myös Onnen Kuplia -etävalmennuksissa, joissa mm. Eeva puhuu vauvan itkusta ja rauhoittelukeinoista, vauvan kehityksen tukemisesta sekä kiinteiden aloituksesta. Mukana myös vauvahieronnan opettelua sekä monta valmennusta synnyttäneen äidin hyvinvointiin. Katso lisää tästä.


Voit tutusa myös odottavien äitien Onnen Kuplia -äitiysviikonlopuista, joiden aikana tuleva äiti saa keskittyä täysin omaan hyvinvointiin, raskauteen ja synnytykseen valmistautumiseen. 

Onnen Kuplia löytyy myös Instagramissa ja Facebookissa. Olisi aivan huippua, jos jaat tietoa podcastista, äitiysviikonlopuista ja muista tapahtumista tuttavillesi, joille aihe on ajankohtainen. Kiitos miljoonasti!