Jakso 13: Raskauden aikainen ja synnytyksen jälkeinen masennus

23.02.2021

Tässä jaksossa keskustelemme raskausajan sekä synnytyksen jälkeisestä masennuksesta. Jaksossa vierailee Niina Kettunen, joka työskentelee Äimässä Äidille apua -hankkeen koordinaattorina sekä kokemuskouluttajana ja opiskelee töiden ohessa psykologian maisteriksi.

Joka kymmenes äiti masentuu ja kuka tahansa äiti voi masentua.

Tässä jaksossa Niina kertoo, mitkä syyt saattavat aiheuttaa raskauden aikaista tai synnytyksen jälkeistä masennusta ja mistä masennuksen voi tunnistaa. Jaksossa puhutaan, miten masennusta hoidetaan, mitä voi itse tehdä jos epäilee masennusta sekä miten voi auttaa äiti-ystävää, jolla epäilee masennusta. Niina puhuu myös siitä, kuinka aiempi masennushistoria vaikuttaa masennuksen syntymiseen sekä siitä, onko kyseessä enää synnytyksen jälkeinen masennus, jos lapsi onkin jo taapero-iässä.

#kukatahansaäiti voi sairastua ja #kukatahansaäiti voi parantua raskaus- tai vauva-ajan masennuksesta


Jaksossa mainitut resurssit:

Äimä on Äidit irti synnytysmasennuksesta ry, joka on äitien perustama yhdistys, joka perustettiin tuomaan vertaistukea ja matalan kynnyksen tukea uupuneille ja masentuneille äideille. Äimän toimintaan voi osallistua ilman diagnoosia ja anonyymisti. Heillä on vertaistukiryhmiä, tukiäiti -toimintaa, päivystävä puhelin, chatteja ja vertaistukitoimintaa. Äimä ry löytyy myös Instagramissa sekä Facebookissa.

 Miessakit ry: Masi-hanke - Apua isille masennusoireisiin tai niiden kohtaamiseen perheessä


Katso lisää myös seuraavista:

Onnen Kuplia Online - ilmaiset sisällöt raskauteen ja vauvavuoteen - Lue lisää

Onnen Kuplia äitiyspäivät tai -viikonloput synnytykseen valmistautumiseen - Lue lisää

Onnen Kuplia löytyy myös Instagramissa ja Facebookissa. Olisi aivan huippua, jos jaat tietoa podcastista, tapahtumista ja Onnen Kuplia Online -sisällöistä tuttavillesi, joille aihe on ajankohtainen. Kiitos miljoonasti!