Jakso 14: Uhmaikä

03.03.2021

Tässä jaksossa keskustellaan pienen lapsen uhmäiästä. Vieraana on Pia Penttala, joka on kasvatusalan asiantuntija, psykoterapeutti ja telkkaristakin tunnettu Supernanny.

Jaksossa Pia kertoo mistä uhma johtuu, mistä sen tunnistaa ja minkä ikäisenä uhmaa yleensä esiintyy. Jakso sisältää varmasti monessa perheessä tuttuja tilanteita, joihin Pia antaa vinkkinsä mukaan lukien varhaisen uhman tilanteita, kirkumista, tavaroiden heittelyä, haasteita siirtymien, pukeutumisen ja ruokailujen aikana. Entä miten kannattaa valmistautua isoon kiukkuun julkisella paikalla? Myös pienempien sisarusten syntyminen perheeseen voi vaikuttaa vanhemman sisaruksen käytökseen, jaksossa kuulemmekin muutaman ihan käytännön vinkin tälläisiin tilanteisiin. Puhumme myös aikuisen toiminnasta mm. tilanteessa, jolloin päässä pyörii vain kirosanat.


Jaksossa mainittu:

Meikä meikä -pelit

Pian Instagram ja yhteystiedot


Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää raskauden tai vauvavuoden aiheista mukaanlukien äidin hyvinvointi, lue lisää etävalmennuksista raskausaikaan sekä vauvavuoteen tai Onnen Kuplia -äitiysviikonlopuista, joiden aikana tuleva äiti saa keskittyä täysin omaan hyvinvointiin, raskauteen ja synnytykseen valmistautumiseen.

Onnen Kuplia löytyy myös Instagramissa ja Facebookissa. Olisi aivan huippua, jos jaat tietoa podcastista, tapahtumista ja webinaareista tuttavillesi, joille aihe on ajankohtainen. Kiitos miljoonasti!