Jakso 18: Seksuaalisuus raskauden aikana, synnytyksessä ja synnytyksen jälkeen

08.04.2021

Tässä jaksossa keskustellaan seksuaalisuudesta raskauden aikana, synnytyksessä ja synnytyksen jälkeen. Vieraana on Anna-Riitta Kässi, joka on helsinkiläinen seksologi ja doula.

Etukäteiskommentit siihen, miten raskaus ja vauvan tulo on muuttanut seksuaalisuutta raskauden ja vauvan tulon myötä olivat hyvin jakautuneita; osalla halut ovat lisääntyneet ja osa sanoo halujen olevan olemattomia väsymyksen ja hormonimyrskyn myötä.

Jaksossa Anna-Riitta vastaa kysymyksiin, jotka mietityttävät monia raskauden aikaisessa seksuaalisuudessa kuten haluttomuus, kipu, itsetyydytys ja kumppanin ja odottajan erilaiset ajatukset ja halut. 

Anna-Riitta kertoo myös, mitä on seksuaalisuus synnytyksen aikana, mitä yhteistä on synnytyksellä ja seksuaalisuudella sekä kuinka oppia kohtaamaan mahdolliset tuntemukset synnytyksessä.

Jaksossa puhutaan myös seksuaalisuudesta synnytyksen jälkeen. Tuntuuko se erilaiselta? Mikä voikin olla synnytyksen jälkeisen haluttomuuden takana? Miten toimia, jos oma seksuaalisuus on kadoksissa tai jos tuntuu, että keho kuuluu vauvalle? Anna-Riitta vastaa myös kysymyksiin, jotka liittyvät synnytyksen jälkeisiin kipuihin ja repeämiin tms ja seksielämään näiden kanssa.


Anna-Riitta löytyy myös Instagramissa ja Facebookissa ja hänen blogistaan löydät kolmen julkaisun kirjoitussarjan aiheina seksuaalisuus raskausaikana, synnytyksessä ja synnytyksen jälkeen: www.anna-riitta.fi 

Tässä linkkejä myös Anna-Riitan omiin podcasteihin ja toimintaan:

Mama Mojo -podcast

Doulapodi

Doula-akatemia - Doula-akatemian Instagram ja Facebook

Sujuvaa seksuaalikasvatusta & Sujuvaa seksuaalikasvatusta -Instagram


Katso lisää myös seuraavista:

Onnen Kuplia Online - ilmaiset sisällöt raskauteen ja vauvavuoteen - Lue lisää

Onnen Kuplia äitiyspäivät tai -viikonloput synnytykseen valmistautumiseen - Lue lisää


Onnen Kuplia löytyy myös Instagramissa ja Facebookissa. Olisi aivan huippua, jos jaat tietoa podcastista, tapahtumista ja sisällöistä tuttavillesi, joille aihe on ajankohtainen. Kiitos miljoonasti!