Jakso 19: Mitä tapahtuu synnärillä

27.05.2021

Tässä jaksossa Lohjan synnärin kätilö Tanja Heinänen vastaa tulleisiin kysymyksiin ja kertoo siitä, mitä tapahtuu synnärillä.

Aloitamme jakson kuitenkin keskustelemalla siitä, mitä huolenaiheita tulevilla vanhemmilla on synnytyksen alettua ja heidän ollessa vielä kotona ja mitä keskusteluja käydään ennen synnyttäjän siirtymistä synnärille. Tanja kertoo, missä vaiheessa ensi- ja uudelleensynnyttäjiä kehotetaan siirtymään synnärille ja antaa vinkkinsä automatkalle.

Puhumme seuraavaksi mm siitä mitä tapahtuu, kun synnyttäjä saapuu synnärille ja missä tilanteissa synnyttäjä lähetetään vielä kotiin. Entä missä synnytys käynnistetään, voiko synnyttäjä tehdä mitään kotikonstein auttaakseen synnytyksen käynnistymistä ja miten synnytyksen käynnistys mahdollisesti vaikuttaa synnytyksen kulkuun.

Tanja kertoo monipuolisesti siitä, mitä synnytyssalissa tapahtuu. Puhumme siitä, miksi synnytystoiveet kannattaa kirjata ylös etukäteen, kuinka paljon kätilöt ovat synnyttäjän tukena synnytyksen aikana ja kuinka synnyttäjän omia toiveita kuunnellaan. Keskustelemme myös kivunlievityksestä, sektiosta ja ponnistusasennoista. Tanja kertoo myös, miksi kätilöiden tarjoama konjakkihömpsy kannattaa ottaa vauvan synnyttyä. 

Tanja vastaa kysymykseen kätilön työn vaikeimmasta hetkestä, eli siitä jos vauva syntyy kuolleena ja heti perään, mitkä ovat kätilön työn parhaat puolet.

Tanja kertoo myös omat vinkkinsä synnytykseen valmistautumiseen sekä synnyttäjälle että tukihenkilölle.

Tässä linkki Tanjan jaksossa mainitsemille Naistalon sivuille.


Katso lisää myös seuraavista:

Onnen Kuplia Online - ilmaiset sisällöt raskauteen ja vauvavuoteen - Lue lisää

Onnen Kuplia äitiyspäivät tai -viikonloput synnytykseen valmistautumiseen - Lue lisää


Onnen Kuplia löytyy myös Instagramissa ja Facebookissa. Olisi aivan huippua, jos jaat tietoa podcastista, tapahtumista ja Onnen Kuplia Online -sisällöistä tuttavillesi, joille aihe on ajankohtainen. Kiitos miljoonasti!