Jakso 21: Kasvava perhe

10.06.2021

Jakson mainos: IF vakuutus

Tässä jaksossa puhutaan perheen kasvamisesta pienellä sisaruksella. Vieraana jaksossa on Elina Kauppila, joka on tunne- ja vuorovaikutuskouluttaja, toimiva vuorovaikutusohjaaja sekä kirjailija.

Jaksossa Elina vastaa kysymyksiin mm. siitä, kuinka isomman sisaruksen kanssa voi käsitellä vauvan tuloa perheeseen jo raskausaikana, miten vanhempi sisarus voi mahdollisesti reagoida vauvan syntymiseen, miten isompaa sisarusta voi huomioida ja miten mahdollista mustasukkaisuutta voi helpottaa.

Puhumme myös vanhemman jaksamisesta useamman lapsen kanssa sekä riittämättömyyden tunteesta, jota moni äiti tai vanhempi kokee pienten lasten kanssa. 

Elina mainitsee jaksossa, että aivan liian vähän puhutaan siitä, kuinka ihanaa sisarusten välinen rakkaus on ja kuinka paljon sitä on. Hän kertookin jaksossa ajatuksensa siihen, kuinka sisarusten välistä suhdetta voi tukea alusta alkaen, jotta heistä tulisi mahdollisimman läheiset.

Jaksossa mainittu:

Elinan Ihana Perhe -yhteisö

Elinan kirjoittama vanhemman tunnetaitokirja: Huomaa hetki perheessä

Elinan kirjoittama kirja, jossa käsitellään myös sisaruskateutta: Ihana perhe

IF Vakuutuksen vauvavakuutus jo syntymättömälle lapselle

IF Vakuutuksen lapsivakuutus


Katso lisää myös seuraavista:

Onnen Kuplia Online - ilmaiset sisällöt raskauteen ja vauvavuoteen - Lue lisää

Onnen Kuplia äitiyspäivät tai -viikonloput synnytykseen valmistautumiseen - Lue lisää

Onnen Kuplia löytyy myös Instagramissa ja Facebookissa. Olisi aivan huippua, jos jaat tietoa podcastista, tapahtumista ja Onnen Kuplia Online -sisällöistä tuttavillesi, joille aihe on ajankohtainen. Kiitos miljoonasti!