Jakso 3: Synnytyksen vaiheet

05.10.2020

Tässä jaksossa keskustelemme siitä, mitä tapahtuu synnytyksen aikana. Jaksossa vierailee Eeva Itkonen, joka on kätilö, terveydenhoitaja, sertifioitu synnytysdoula ja Spinning Babies® -synnytysvalmentaja, valtiotieteiden maisteri ja kolmen lapsen äiti.

Lähes jokainen synnytys käy läpi tietyt vaiheet ja tässä jaksossa käymmekin läpi, mitä yleensä tapahtuu synnytyksen aikana. Tiesitkö, että synnytyksen ensimmäinen, latenssivaihe, voi kestää jopa viikon? Jaksossa keskustelemme, milloin synnytyksen katsotaan alkaneen, milloin kannattaa lähteä sairaalaan, mitä olisi hyvä ottaa mukaan ja mitä tapahtuu, kun saavutaan sairaalaan. Eeva kertoo, että siirtymävaihe voi olla hyvinkin intensiivinen ja omista toiveista tähän liittyen kannattaa keskustella tukihenkilön kanssa etukäteen. Kuuntele, mitä Eeva kertoo ponnistusvaiheesta ja mitä asentoa hän suosittelee. Moni pelkää repeytymiä, joten keskustelemme, miten näitä voi mahdollisesti vähentää. Puhumme myös synnytyksen käynnistämisestä ja käynnistymisestä. Eeva kertoo lisäksi miten hänen omat ajatuksensa synnyttämisestä ovat muuttuneet ensimmäisen synnytyksen jälkeen. Loppuun Eeva antaa oman vinkkinsä synnytykseen valmistautumiseen.

Tässä hyödyllisiä linkkejä ja resursseja aiheeseen liittyen:

Ilmainen Tukihenkilön opas synnytykseen

Kätilön synnytysvalmennus Helsingissä ja etänä

Etäkätilö- ja doula raskauteen & synnytykseen

Synnytystietoa suomeksi

Tutkittua tietoa synnytyksestä

Penny Simkinin sivuilla on paljon synnytystietoa

Spinning Babies Parent Class -video

Monipuolisia kauniita synnytyskuvia (IG): @birthphotogs

Vieraamme Eeva Itkosen yhteystiedot ja nettisivu. Seuraa Eevaa Instagramissa ja Facebookissa.


Katso lisää myös seuraavista:

Onnen Kuplia Online - ilmaiset sisällöt raskauteen ja vauvavuoteen - Lue lisää

Onnen Kuplia äitiyspäivät tai -viikonloput synnytykseen valmistautumiseen - Lue lisää


Onnen Kuplia löytyy myös Instagramissa ja Facebookissa. Olisi aivan huippua, jos jaat tietoa podcastista, tapahtumista ja Onnen Kuplia Online -sisällöistä tuttavillesi, joille aihe on ajankohtainen. Kiitos miljoonasti!