Jakso 4: Kivunlievitys synnytyksessä

22.10.2020

Tässä jaksossa keskustelemme kivunlievityksestä synnytyksessä. Vieraana jaksossa on Krista Katainen, joka on kätilö, doula, imetysohjaaja sekä neljän valloittavan ja vauhdikkaan lapsen äiti.

Aloitamme jakson keskustelemalla siitä, miksi moni tuleva äiti toivoo synnyttävänsä luonnollisesti ilman kipulääkkeitä ja mitkä ovat yleisimpiä syitä miksi samat äidit saattavat päätyä käyttämään lääkkeellisiä kivunlievitysmenetelmiä. Jakson aikana käymme läpi yleisimmät luonnolliset sekä lääkkeelliset kivunlievitysmenetelmät. Tämän ohessa Krista kertoo, vaikuttavatko eri menetelmät vauvaan ja imetykseen tai sulkevatko eri vaihtoehdot toisiaan pois. Krista kertoo myös ponnistusvaiheen kivusta, miten lähteä käsittelemään aiempaa negatiivista synnytyskokemusta sekä miksi hän itse liputtaa vesisynnytyksen puolesta. Loppuun Krista antaa omat vinkkinsä synnytykseen valmistautuvalle äidille.


Aiheeseen liittyen tulevat Onnen Kuplia -etävalmennukset sisältävät Eeva Itkosen ohjaamat valmennukset Synnytyksen eteneminen, Synnytyksen lääkkeellinen kivunlievitys, Lääkkeetön kivunlievitys synnytyksessä sekä Tukihenkilönä synnytyksessä sekä Hamin ohjaamat Hengitys voimavarana synnytyksessä-, Raskausjooga- sekä Kuinka voit vaikuttaa synnytykseen liikkeellä -valmennuksen. Katso lisää tästä.  


Tässä muita hyödyllisiä linkkejä aiheeseen liittyen: 

Kätilön yksilöllinen synnytysvalmennus (pääkaupunkiseutu Sipoo, Porvoo, Loviisa, Kotka; Lahti & etänä)

Kolmen sydämen kätilön TENS-vuokraus

Synnytyskivun lääkkeetön hoito

Synnytystietoa suomeksi

Synnytyksen fysiologia ja vinkkejä aktiiviseen synnytykseen

Synnytyskivun hoito 

Synnytyskivun hoito lääkkeellisesti

Seuraa Kristaa Instagramissa ja Facebookissa.

Lue lisää myös Onnen Kuplia -äitiystapahtumista, joiden aikana tuleva äiti saa keskittyä täysin omaan hyvinvointiin, raskauteen ja synnytykseen valmistautumiseen ja seuraa Onnen Kuplia myös Instagramissa ja Facebookissa.  Olisi aivan huippua, jos jaat tietoa podcastista ja äitiysviikonlopuista tuttavillesi, joille aihe on ajankohtainen. Kiitos miljoonasti!