Jakso 4: Kivunlievitys synnytyksessä

22.10.2020

Tässä jaksossa keskustelemme kivunlievityksestä synnytyksessä. Vieraana jaksossa on Krista Katainen, joka on kätilö, doula, imetysohjaaja sekä neljän valloittavan ja vauhdikkaan lapsen äiti.

Aloitamme jakson keskustelemalla siitä, miksi moni tuleva äiti toivoo synnyttävänsä luonnollisesti ilman kipulääkkeitä ja mitkä ovat yleisimpiä syitä miksi samat äidit saattavat päätyä käyttämään lääkkeellisiä kivunlievitysmenetelmiä. Jakson aikana käymme läpi yleisimmät luonnolliset sekä lääkkeelliset kivunlievitysmenetelmät. Tämän ohessa Krista kertoo, vaikuttavatko eri menetelmät vauvaan ja imetykseen tai sulkevatko eri vaihtoehdot toisiaan pois. Krista kertoo myös ponnistusvaiheen kivusta, miten lähteä käsittelemään aiempaa negatiivista synnytyskokemusta sekä miksi hän itse liputtaa vesisynnytyksen puolesta. Loppuun Krista antaa omat vinkkinsä synnytykseen valmistautuvalle äidille.


Tässä muita hyödyllisiä linkkejä aiheeseen liittyen: 

Kätilön yksilöllinen synnytysvalmennus (pääkaupunkiseutu Sipoo, Porvoo, Loviisa, Kotka; Lahti & etänä)

Kolmen sydämen kätilön TENS-vuokraus

Synnytyskivun lääkkeetön hoito

Synnytystietoa suomeksi

Synnytyksen fysiologia ja vinkkejä aktiiviseen synnytykseen

Synnytyskivun hoito 

Synnytyskivun hoito lääkkeellisesti

Seuraa Kristaa Instagramissa ja Facebookissa.


Katso lisää myös seuraavista:

Onnen Kuplia Online - ilmaiset sisällöt raskauteen ja vauvavuoteen - Lue lisää

Onnen Kuplia äitiyspäivät tai -viikonloput synnytykseen valmistautumiseen - Lue lisää


Onnen Kuplia löytyy myös Instagramissa ja Facebookissa.  Olisi aivan huippua, jos jaat tietoa podcastista, tapahtumista ja Onnen Kuplia Online -sisällöistä tuttavillesi, joille aihe on ajankohtainen. Kiitos miljoonasti!