Jakso 6: Ensi viikot kotona vauvan kanssa

17.11.2020

Tässä jaksossa keskustelemme ensimmäisistä viikoista kotona vauvan syntymän jälkeen. Vieraana on terveydenhoitaja, kätilö, valtiotieteidenmaisteri ja 3 lapsen äiti Eeva Itkonen.

Aloitamme podcastin käymällä lyhyesti läpi, mitä vauvan hoidon asioita opastetaan sairaalassa. Tämän jälkeen kysymyslistalla ovat tärkeät asiat, jotka tulee muistaa vauvan hoidossa kotiin saapumisen jälkeen. Eeva kertoo seuraavaksi imetyksen aloittamisesta, yleisimmistä haasteista ja mikä niihin avuksi.  Puhumme hieman ihan vastasyntyneen vauvan unesta. Entä mitä käytännön vinkkejä Eeva antaa yksinhuoltajaelämän aloittavalle, ja mistä niin yksinhuoltaja kuin muutkin saavat apua arkeen, jos siihen on tarvetta vauvan kanssa. Mitkä ovat parhaat keinot itkevän vauvan rauhoittamiseen? Entä, mitkä ovat normaaleita tunteita vauvan syntymän jälkeen ja mitä vinkkejä Eeva antaa jaksamiseen?

Vauvanhoidosta lisää Onnen Kuplia -etävalmennuksissa, joissa mm. Eeva puhuu vauvan itkusta ja rauhoittelukeinoista, vauvan kehityksen tukemisesta sekä kiinteiden aloituksesta. Mukana myös vauvahieronnan opettelua sekä monta valmennusta synnyttäneen äidin hyvinvointiin. Katso lisää tästä.


Tässä muita hyödyllisiä linkkejä ja resursseja aiheeseen liittyen: 

Imetyksen tuki ry - tietoa sekä chat ja tukipuhelin

Imetyksen tuki facebookissa

Äimä ry - tietoa ja vertaistukea äitien ja raskaana olevien masennuksesta

Suomen doulat - lista synnytyksen jälkeisen ajan perhedoulista

Vauvaperhe.fi - tietoa mm. vauvan hoidosta, jaksamisesta, parisuhteesta ja isyydestä

MLL:n vanhempainnetti - tietoa ja tukea lapsiperheen arkeen

Pienperheyhdistys ry - yhden vanhemman perheiden yhdistys


Vieraamme Eeva Itkosen yhteystiedot ja nettisivu. Seuraa Eevaa Instagramissa ja Facebookissa.

Katso lisää myös Onnen Kuplia -äitiysviikonlopuista, joiden aikana tuleva äiti saa keskittyä täysin omaan hyvinvointiin, raskauteen ja synnytykseen valmistautumiseen ja seuraa Onnen Kuplia Instagramissa ja Facebookissa.  Olisi aivan huippua, jos jaat tietoa podcastista ja äitiysviikonlopuista tuttavillesi, joille aihe on ajankohtainen. Kiitos miljoonasti!