Jakso 7: Vauvan uni

26.11.2020

Tässä 2-osaisessa jaksossa vieraamme Teija Kautto, Uneksija.fi, vastaa kysymyksiin pääasiassa 0-12kk vauvan unesta. Tosin itsekin poimin heti nauhoittaessa vinkkejä myös meidän taaperon uneen.

Kuka ei haluaisi tietää, kuinka vauvan unta voi auttaa ja tukea hellästi niin, että vauvalle kehittyy hyvät unitavat ja unikouluja ei koskaan tarvita?

Ensimmäisessä osassa Teija kertoo vauvan unen rakenteesta, ja miten se vaikuttaa vauvan unikäyttäytymiseen. Puhumme seuraavaksi 0-4kk vauvan unesta mukaanlukien paljon vinkkejä siihen, kuinka vauvaa voi auttaa nukkumaan paremmin ja missä vaiheessa vauvaa voi alkaa ohjaamaan hellästi kohti hyviä unirutiineja. Teija vastaa lisäksi kuulijoiden kysymyksiin liittyen päiväuniin.

Toisessa osassa puhumme puolestaan erityisesti yöllisistä uniongelmista ja nukuttamisesta, sekä muista sekalaisista vauvan uneen liittyvistä haasteista. Tiheä yöheräily, aamuyön valvominen ja aikaset aamut ovat tuttuja monelle.  Moni kuulijoista kokee haastavaksi myös vauvan nukuttamisen muualle kuin rinnalle tai rattaisiin. Mm. näistä puhumme Teijan kanssa. Tässäkin jaksossa on paljon asiaa ja vinkkejä vauvaperheen uniin.

Nämä jaksot sisältävät paljon tietoa ja Uneksijan vinkkejä parempaan vauvan uneen. Älä säikähdä tai koe syyllisyyttä, jos teillä on kotona toimittu erilailla. Huomioi myös, että jokainen vauva, perhe ja tilanne ovat erilaisia, joten poimi tästä jaksosta talteen ne vinkit, jotka kuulostavat hyviltä teidän perheelle. Muista myös, että on muitakin toimivia malleja vauvan uneen. Uneksijan vinkit ovat yksi vaihtoehto.

Vauvan uni jaksot sisältävät mainoksen Lastentarvikkeen kanssa.


Tässä hyödyllisiä ja mainittuja linkkejä sekä resursseja aiheeseen liittyen:

Tukes - Turvallinen uni 

Shush&Pat -video

Tuoliunikoulu - Uneksijan instagram-postaus ja vinkit

Pistäytymisunikoulu - Uneksijan Instagram-postaus ja vinkit

Syliin - sänkyyn - Uneksijan Instagram-postaus ja vinkit

Uneksijan Verkkovalmennus uneksitaan: Vastasyntyneet

Uneksijan Päiväuniaikataulut 4kk - 3v

Uneksijan Aikaiset aamut -opas

Uneksijan Taaperoiden 4 ärrää -unikoulu

Kuinka rauhoittaa itkuinen vauva, ja auttaa hänet unten maille

Lastentarvikkeen White noise kohinalaitteen esittelyvideo


Katso lisää myös seuraavista:

Onnen Kuplia Online - ilmaiset sisällöt raskauteen ja vauvavuoteen - Lue lisää

Onnen Kuplia äitiyspäivät tai -viikonloput synnytykseen valmistautumiseen - Lue lisää


Onnen Kuplia löytyy myös Instagramissa ja Facebookissa.  Olisi aivan huippua, jos jaat tietoa podcastista, tapahtumista ja Onnen Kuplia Online -sisällöistä tuttavillesi, joille aihe on ajankohtainen. Kiitos miljoonasti!