Jakso 8: Akupunktio tueksi lapsihaaveisiin, raskauteen ja synnytykseen

09.12.2020

Tässä jaksossa keskustelemme akupunktiosta tukena hedelmöittymisessä, raskauden ja synnytyksen aikana sekä synnytyksen jälkeen. Vieraana on akupunktion ja kiinalaisen lääketieteen asiantuntija Sari Tjurin-Zeiger, joka on erikoistunut naisten terveydenhuoltoon ja hyvinvointiin.

Jakson nimen mukaisesti keskustelemme alussa akupunktiosta hedelmöittymisen tukena, siitä millä tavoin akupunktio auttaa raskautumiseen ja milloin siitä on tutkitusti apua. Seuraavaksi Sari vastaa kysymyksiin akupunktion hyödyistä raskausaikana, ja miten siitä on tukea synnytykseen valmistautumisessa. Puhumme myös akupunktiosta synnytyksen aikana ja hyödyistä synnytyksen jälkeen. 


Tässä jaksossa mainitut linkit, sekä pari muuta hyvää linkkiä lisätietoa kaipaaville:

  1. Ilta-Sanomien artikkeli lapsettomuuden hoidosta akupunktion avulla. Jutussa haastateltiin Dextra lapsettomuusklinikan lääkäriä ja Sarilta kysyttiin akupunktion ja kiinalaisen lääketieteen kanta.
  2. Hidasta Elämää-blogi artikkeli koskien tahattoman lapsettomuuden hoitoa akupunktiolla ja kiinalaisella lääketieteellä. Nopea katsaus akupunktion toimintamekanismeihin, hoitojakson rakentamiseen ja muita faktoja akupunktiosta.
  3. FinnAcu on Suomen Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen järjestö, jonka jäsenrekisteriin hyväksytään kiinalaisen lääketieteen harjoittajat, joiden peruskoulutus kestää minimissään 3,5 vuotta, sisältäen 30 op länsimaisen lääketieteen opintoja. FinnAcu on ainoa suomalainen alan järjestö, joka on hyväksytty alan eurooppalaiseen kattojärjestöön European Traditional Chinese Medicine Association. FinnAcun jäsenet ovat myös vakuutettuja alanharjoittajia.
  4. Obstetrical Acupuncture Association (OBAA) on kansainvälinen raskausakupunktioon erikoistuneiden alan harjoittajien järjestö. OBAA keskittyy alan tutkimukseen, faktuaaliseen tiedottamiseen ja kouluttamiseen.
  5. Dr Debra Betts on yksi raskausakupunktioalan tunnetuimpia kouluttajia sekä tutkijoita. Dr Betts on sivullaan tehnyt ilmaisen akupunktio- ja akupainantaohjeistuksen raskauden ja synnytksen aikana. 

Vieraamme Sari Tjurin-Zeigerin löydät Eiran Sairaalasta. Seuraa Saria myös Instagramissa ja Facebookissa.

Katso lisää myös seuraavista:

Onnen Kuplia Online - ilmaiset sisällöt raskauteen ja vauvavuoteen - Lue lisää

Onnen Kuplia äitiyspäivät tai -viikonloput synnytykseen valmistautumiseen - Lue lisää


Onnen Kuplia löytyy myös Instagramissa ja Facebookissa. Olisi aivan huippua, jos jaat tietoa podcastista, tapahtumista ja Onnen Kuplia Online -sisällöistä tuttavillesi, joille aihe on ajankohtainen. Kiitos miljoonasti!