Jakso 9: Alkuraskaus

25.01.2021

Jakson mainos: If Vakuutus

Raskauden alkuaika on hyvin jännittävää aikaa, jolloin neuvolakaan ei ole vielä uuden odottajan tukena. Tässä jaksossa puhutaan raskauden ensimmäisistä kuukausista ja asioista, jotka mietityttävät tulevia äitejä ennen ensimmäistä neuvolakäyntiä tai julkisen puolen ultraa. Vieraana jaksossa on Tiina Kipinoinen, joka on kätilö ja erikoissairaanhoitaja ja pyörittää Kaunis Odotus -vastaanottoa kaikille vauvaa odottaville ja vauvan kanssa ensihetkiä eläville perheille.

Aloitamme jakson keskustelemalla mikä ero on esim. rv40 vs. raskausviikko 40. Puhumme raskausoireiden kirjosta: pahoinvoinnista, verenvuodosta, vatsakivuista, pyörryttämisestä, väsymyksestä, ummetuksesta ja turvotuksesta, hengenahdistuksesta ja siitä jos oireita ei olekaan. Keskustelemme myös keskenmenon pelosta ja muista epävarmuutta sekä ahdistusta aiheuttavista tunteista. Puhumme hieman myös urheilemisesta alkuraskauden aikana, raskausajan ruokavaliosta sekä siitä milloin vauvan liikkeet voi tuntea. Tiina kertoo lisäksi alkuraskauden ultraäänestä. Milloin ja missä siihen voi hakeutua sekä millä viikolla voi nähdä sikiön tai sydämen sykkeen. Tiina kertoo myös millaista on kertoa ultraäänen aikana, jos sikiö ei olekaan kasvanut odotetusti tai jos vauvoja onkin tulossa kaksi.

Tässä linkki vieraamme Tiina Kipinoisen Kaunis Odotus -sivuille. Kaunis Odotus löytyy myös Instagramissa ja Facebookissa.

Lue lisää raskaudesta ja siihen liittyvistä yleisimmistä kysymyksistä Naistalon sivuilta.

Jos haluat lukea lisää IF Vakuutuksen vauvavakuutuksesta, katso lisää tästä.


Katso lisää myös seuraavista:

Onnen Kuplia Online - ilmaiset sisällöt raskauteen ja vauvavuoteen - Lue lisää

Onnen Kuplia äitiyspäivät tai -viikonloput synnytykseen valmistautumiseen - Lue lisää


Onnen Kuplia löytyy myös Instagramissa ja Facebookissa. Olisi aivan huippua, jos jaat tietoa podcastista, tapahtumista ja Onnen Kuplia Online -sisällöistä tuttavillesi, joille aihe on ajankohtainen. Kiitos miljoonasti!