Kokemus: Synnytystarinat

30.10.2020

Podcastin jakso 3 on tavallaan synnytystarina, mutta siinä kätilö kertoo vaiheista, mitä lähes jokainen alatiesynnytys käy läpi. Kyseinen jakso onkin erittäin hyödyllinen kaikille synnytykseen valmistautuville. Tässä kokemus-jaksossa kuulet yhden äidin kokemuksia ja ajatuksia hänen omista synnytyksistään...

Henriikalla on takanaan kaksi erilaista synnytystä. Omien sanojensa mukaan molemmat hyvin keskivertoja sekä positiivisia. Ensimmäinen synnytys jouduttiin käynnistämään ja siinä käytettiin lääkkellisiä kivunlievitysmenetelmiä. Jälkimmäinen synnytys käynnistyi luonnollisesti. Siinä käytettiin ilokaasua; lisäksi Henriikka käytti ainoastaan luonnollisia kivunlievitysmenetelmiä ja synnytti vauvan ammeeseen. 

Nämä kaksi synnytystarinaa on jaettu kahteen eri podcast-jaksoon, jotta voit halutessasi kuunnella helposti vain toisen synnytystarinan.

Osassa 1 Henriikka kertoo synnytyksestä, joka käynnistettiin ja jossa hän käytti lääkkeellisiä kivunlievitysmenetelmiä (sisältövaroitus: synnytyksessä käytettiin imukuppia ja tehtiin episotomia, mutta kummastakin jäi ihan hyvä fiilis).

Osassa 2 Henriikka kertoo alkuun, miltä tuntuu odottaa raskautta pitkään ja mitä hänen mielestään olisi hyvä sanoa ihmiselle, joka kovasti toivoo raskautta. Itse synnytys meni taas yli ajalle, mutta käynnistyi lopulta luonnollisesti ja kaikki eteni kovin luonnollisesti. Sairaalassa Henriikka pääsi lähes heti ammeeseen ja myös synnytti veteen ainoastaan ilokaasu apunaan. 

Katso lisää myös seuraavista:

Onnen Kuplia Online - ilmaiset sisällöt raskauteen ja vauvavuoteen - Lue lisää

Onnen Kuplia äitiyspäivät tai -viikonloput synnytykseen valmistautumiseen - Lue lisää


Onnen Kuplia löytyy myös Instagramissa ja Facebookissa. Olisi aivan huippua, jos jaat tietoa podcastista, tapahtumista ja Onnen Kuplia Online -sisällöistä tuttavillesi, joille aihe on ajankohtainen. Kiitos miljoonasti!