EEVAN SYNNYTYSVALMENNUS

Kohti sujuvampaa synnytystä: synnytyksen kulku ja siihen vaikuttaminen

Valmistautuminen on avain hyvään synnytyskokemukseen. Synnytysvalmennuksen tavoitteena on lisätä luottamusta omaan kykyyn synnyttää ja saada työkaluja selvitä erilaisista tilanteista synnytyksen aikana. Tiedon ja itsetuntemuksen lisääminen auttaa löytämään jokaiselle sopivat tavat valmistautua synnytykseen ja ensipäiviin vauvan kanssa.

Käymme läpi keskustellen ja käytännön esimerkkien avulla synnytystä vauvan ja äidin näkökulmasta, hormonien merkitystä synnytyksen edistymisessä sekä tapoja vaikuttaa itse aktiivisesti synnytyksen kulkuun ja synnytyskokemukseen. Tutkimme, mistä synnytyskipu johtuu ja mihin kivunlievitysmenetelmien vaikutukset perustuvat. Saat tietoa siitä, mitä synnytyssairaalassa tapahtuu ja miten keskustella vaihtoehdoista synnytyksessä.

Synnytyksen erityistilanteet ja miten niistä selviää

Synnytyksessä voi tulla eteen erilaisia tilanteita, joihin valmistautuminen auttaa tarvittaessa säilyttämään rauhallisen mielen myös tosipaikan tullen. Valmistautuneena tiedät, miten toimia ja mistä saat tukea mm. synnytyksen käynnistyksessä, imukuppisynnytyksessä ja keisarileikkauksessa sekä jos joudut eroon vauvasta syntymän jälkeen. Synnytys voi olla positiivinen kokemus, vaikka kaikki ei menisi suunnitellusti.

Synnytysasentoja, kivunlievitysmenetelmiä ja tukihenkilön tärkeät tehtävät synnytyksessä

Tähän synnytysvalmennukseen ovat tervetulleita myös isät/puolisot/tukihenkilöt. Keskustelemme, mitä synnytyskumppani voi olla avuksi ja mitä hänen on hyvä tietää synnytyksestä. Käymme läpi erilaisia liikkeitä, synnytysasentoja ja Spinning Babies® -tekniikoita, jotka avaavat tilaa lantioon ja auttavat vauvaa laskeutumaan lantiossa. Opit käytännön toimivia vinkkejä synnytyksen kivunlievitykseen: esimerkiksi hieronta, akupainantapisteet, gua sha ja rebozo-liina.

Synnytysvalmennuksen ohjaa Eeva Itkonen, joka on kätilö, terveydenhoitaja, sertifioitu synnytysdoula ja Spinning Babies® -synnytysvalmentaja , valtiotieteiden maisteri.