EEVAN SYNNYTYSVALMENNUS

Synnytysvalmennuksen tavoitteena on saada työkaluja selvitä erilaisista tilanteista synnytyksen aikana. Tiedon ja itsetuntemuksen lisääminen auttaa löytämään jokaiselle sopivat tavat valmistautua synnytykseen ja ensipäiviin vauvan kanssa.

Tämän valmennuksen aikana saat vinkkejä, miten toimia ja mitä ottaa huomioon synnytyksen eri vaiheissa: alkuvaiheessa kotona tai sairaalassa, avautumisvaiheessa, siirtymävaiheessa kohti ponnistamista, ponnistamisvaiheessa sekä jälkeisvaiheessa vauvan syntymän jälkeen. Perehdymme erilaisiin asentoihin, liikkeen ja levon tasapainoon sekä henkiseen jaksamiseen synnytyksen aikana.

Jokainen synnyttäjä hyötyy lääkkeettömästä kivunlievityksestä vähintäänkin synnytyksen alkuvaiheessa, ja osa ei koe tarvitsevansakaan muuta kivunlievitystä. Käymme läpi konkreettisten esimerkkien avulla erilaisia lääkkeettömiä kivunlievitysmenetelmiä kotiin ja sairaalaan. Opit, mihin lääkkeettömien menetelmien vaikutus perustuu ja miten niistä saa parhaan avun.

Mitä lääkkeellisistä kivunlievitysmenetelmistä on hyvä tietää etukäteen? Milloin lääkkeellistä kivunlievitystä voi saada ja milloin sitä kannattaa pyytää? Käymme läpi yleisesti käytössä olevat lääkkeelliset kivunlievitykset synnytyksen eri vaiheissa sekä niiden plussat ja miinukset.

Tukihenkilönä synnytyksessä -osioon odottaja voi osallistua etänä yhdessä tukihenkilön kanssa**. Tukihenkilöllä on tärkeä rooli tuomassa turvaa synnytyksen aikana, mutta synnytys voi olla jännittävä tilanne myös tukihenkilölle. Käymme läpi konkreettisia vinkkejä tukihenkilölle synnytyksen eri vaiheisiin. Tukihenkilö voi olla isä, toinen vanhempi, puoliso, ystävä, sukulainen tai doula.

** Aikataulu sisältää Tukihenkilönä synnytyksessä -osion. Tällä hetkellä näyttää lupaavalta, että tukihenkilö voi osallistua liveohjelmaan lauantaina 15:15 -16:45, mutta jos joudumme koronan vuoksi rajoittamaan tukihenkilön osallistumista, osio tulee katsottavaksi tallenteena kotoa käsin yhdessä tukihenkilön kanssa.

Synnytysvalmennuksen ohjaa Eeva Itkonen, joka on kätilö, terveydenhoitaja, sertifioitu synnytysdoula ja Spinning Babies® -synnytysvalmentaja , valtiotieteiden maisteri.