TARINAMME

Raskausaika on ainutlaatuista aikaa ja synnytys yksi naisen elämän suurimmista tapahtumista. Ajatus äitiysviikonlopusta syntyi halusta järjestää tapahtuma, johon olisin itse halunnut osallistua raskausaikana, ja joka auttaa tulevia äitejä valmistautumaan positiiviseen synnytyksen ja äitiyden kokemukseen. Pian äitiysviikonloppujen jälkeen aloimme suunnittelemaan muita tapahtumia odottaville äideille ja uusille vanhemmille sekä Onnen Kuplia - podcastia, jossa keskustellaan raskaudesta ja vauvavuodesta.


Kuka minä olen

Aiemmin elämäni täyttyi pitkistä työpäivistä ja jatkuvista työmatkoista. Ikää oli mittarissa yli 35, elämä oli kivaa, enkä ollut enää varma haluaisinko perhettä. Tämä muuttui, kun tapasin mieheni ja nyt elämäni ja sydämeni täyttää mieheni lisäksi maailman ihanin pieni tyttö.

Raskaana oleminen oli ainutlaatuista aikaa, johon halusin panostaa. Viimeinen kuukausi äitiysloman alettua on jäänyt mieleeni erityisen ihanana aikana, jolloin kiireisten vuosien jälkeen sain hyvällä omallatunnolla keskittyä itseeni ja käyttää aikani, energiani ja rahani täysin omaan hyvinvointiini.

Olin koko elämäni ajatellut synnytystä isona pelottavana mörkonä, mutta kun valmistauduin siihen fyysisesti ja henkisesti, jopa 38 tunnin synnytys oli upea ja positiivinen kokemus. Niinkin positiivinen, että kun ystäväni synnytys alkoi kolme viikkoa myöhemmin, ajattelin kaihoisasti, että minulla se kokemus on jo ohi.

Olen tehnyt töitä tapahtuma-alalla lähes 20 vuotta. Äitiysajan innoittamana syntyi Onnen Kuplia, joka järjestää tapahtumia, joihin olisin halunnut itse osallistua raskauden ja vauvavuoden aikana. Tapahtumia, joissa keskitytään hyvinvoivaan äitiin, ja joiden palvelut on suunniteltu ottaen huomioon, mitä uudet äidit kokevat tarpeelliseksi, tärkeäksi ja hyväksi matkalla synnytykseen ja vauvan synnyttyä. Toivon, että tapahtumamme auttavat uusia äitejä ja vanhempia valmistautumaan positiiviseen kokemukseen synnytyksestä ja vauvavuodesta.

Koska kaikilla ei ole mahdollisuutta osallistua äitiysviikonloppuihin tai muihin tapahtumiin, syntyi ajatus Onnen Kuplia -podcastista. Tämän podcastin aikana keskustelemme raskauden ja vauvavuoden aikaisista aiheista, ja mm. äitiysviikonlopuissa mukana olevat äitiysalan ammattilaiset vastaavat kuulijoiden heille lähettämiin kysymyksiin.

Seuraa Onnen Kuplia myös somessa, missä jaan tapahtuma- ja podcast-päivitysten lisäksi omia kokemuksiani sekä ajatuksia ja vinkkejä muilta äideiltä sekä ammattilaisilta. Muista kuitenkin, että tärkeintä  äitiysmatkalla on kuunnella omia vaistoja ja tuntemuksia, sillä jokaisen raskausmatka ja vauvavuosi on ainutlaatuinen. 

Sydämellä, Paula

Instagram: onnenkuplia
Facebook: Onnen Kuplia