USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Missä vaiheessa raskautta voin osallistua äitiyspäivään tai äitiysviikonloppuun?

Sanotaan, että optimaalinen aika osallistua synnytysvalmennukseen on pian viikon 30 jälkeen. Voit kuitenkin osallistua tapahtumaan missä vaiheessa raskautta tahansa. Suosittelemme kuitenkin, että osallistut tapahtumaan viimeistään kuukautta ennen laskettua aikaa, koska tapahtuman aikana saat vinkkejä hyvinvointiin raskauden aikana ja siihen, mitä voit tehdä ennakkoon helpottaaksesi tulevaa synnytystä.


Voinko osallistua äitiysviikonloppuun yksin?

Kyllä voit, suurin osa osallistujista osallistuu tapahtumaan yksin. Viikonloppu onkin mainio tilaisuus tutustua muihin naisiin samassa elämäntilanteessa.


Saako puolisoni osallistua äitiysviikonloppuun?

Äitiyspäivät on suunnattu ainoastaan synnyttäjälle. Äitiysviikonlopun ohjelma on suunniteltu vain synnyttäjille, jolloin kaikki osallistujat voivat puhua vapaammin intiimiltäkin tuntuvista asioista. Puoliso tai muu tukihenkilö on tervetullut osallistumaan synnytysvalmennuksen viimeiseen osioon sunnuntaina iltapäivällä (merkitty ohjelmaan), jossa käydään läpi tukihenkilön roolia synnytyksessä.


Osallistun äitiysviikonlopun ohjelmaan yksin, mutta haluaisin että puolisoni on mukana hotellilla ja ohjelman vapaa-ajalla. Onko tämä mahdollista?

Jos tapahtuman osallistumismaksuun kuuluu majoitus, voimme varata 2 hengen huoneen lisämaksusta. Tämä sisältää majoituksen sekä aamiaisen sunnuntai-aamuna. Lisämaksu vaihtelee tapahtumittain, joten ota yhteyttä järjestäjään, jos haluat varata 2hh. Mainitse asiasta myös ilmoittautumislomakkeen lisätiedoissa.


Haluaisin saapua paikalle äitiysviikonloppuun jo perjantaina, miten järjestän tämän?

Osaan äitiysviikonloppujen ohjelman hintaan sisältyy majoitus (1hh) lauantaista sunnuntaihin. Voimme varata lisäyön puolestasi, mutta maksat sen hotellilla kirjautuessasi sisään. Lisäyön hinta ja saatavuus riippuu päivämääristä, joten jos haluat varata lisäyön, otathan yhteyttä järjestäjään. Jos varaat lisäyön suoraan hotellilta, ilmoitathan tästä järjestäjälle, niin voimme pyrkiä järjestämään tapahtuman aikaisen majoituksen niin, ettei sinun tarvitse vaihtaa huonetta viikonlopun aikana.


Mitä ruokailuita äitiyspäivä tai äitiysviikonloppu sisältävät?

Tapahtuman ruokailut vaihtelevat tapahtumapaikan ja ohjelmasisällön mukaan. Ohjelman hintaan sisältyy aina erikseen mainitut ruokailut. Ruokailut on suunniteltu niin, että ohjelman aikana ei pitäisi olla tarvetta lisäruokailuille, ellei raskausajan vointi vaadi tiheämpää ruokailua/napostelua. Ruokailuihin sisältyy ruokajuomana vesi. Muut juomat tai lisäruokailut voi ostaa itse paikan päällä.


Huomioidaanko äitiyspäivän tai äitiysviikonlopun ruokailuissa erityisruokavaliot?

Hotellien aamiainen on yleensä sama buffet kaikkien hotellivieraiden kanssa. Muut ruokailut on suunniteltu täysin huomioiden raskausajan rajoitukset. Jos olet kasvissyöja, vegaani tai sinulla on allergioita tai muita eritiysruokavalioita, ilmoitathan tästä ilmottautumislomakkeella. Tapahtumapaikat pyrkivät huomioimaan kaikki etukäteen (viimeistään 14 päivää aiemmin) ilmoitetut ruokavaliot. Jos ilmoitat ruokavaliostasi vasta paikan päällä, tarjotaan vaihtoehdot mahdollisuuksien mukaan ja tapahtumapaikka veloittaa sinulta 15€ lisämaksun.


Miten olette huomioineet koronan äitiysviikonlopuissa?

Huom! Tässä tietoa tämän hetken tilanteesta. Koronatilanteen muuttuessa, päivitämme tietoa.

Onnen Kuplia rajoittaa tällä hetkellä äitiystapahtumien osallistujamäärän 8 henkeen, mutta tilanteen salliessa saattaa avata lisäpaikkoja.

Tapahtumapaikkamme noudattavat hallituksen ohjeita koronan suhteen. Jos tapahtumaan sisältyy ruokailut, aamainen ja lounas tarjoillaan buffet-pöydästä. Ruokailut tapahtumapaikassa porrastetaan niin, että samaan aikaan ei ole montaa ryhmää noutamassa ruokaa.

Ruokailuita varten meille varataan yhteinen pöytä, jossa on mahdollista pitää vähintään 1m metrin turvavälit ja silti seurustella ryhmän kanssa.

Tapahtumapaikan tai hotellin aulassa, kokoustiloissa ja ruokailutiloissa löytyy käsidesiä.

Äitiystapahtumien kaikki ohjelma tapahtuu tiloissa, joissa on mahdollista pitää 1-2m turvavälit. 

Tapahtuman ohjaajille on suunniteltuna korvaavat varahenkilöt sairastapausten varalta, sekä valmius ohjata ohjelma etänä viime hetken sairastapauksissa tai tilanteissa, jolloin vointi on hyvä, mutta osallistuminen itse tapahtumaan estyisi korona-altistumisen tai -epäilyn vuoksi.

Lisäksi pyydämme osallistujia huomoimaan seuraavat asiat:

  • Älä tule paikalle kipeänä tai jos sinulla on mitään flunssan oireita.
  • Älä tule paikalle myöskään jos olet mahdollisesti altistunut korona-virukselle.
  • Pese kädet usein (paikalla on käsidesiä tarjolla).
  • Yski hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan.
  • Pidä turvavälit erityisesti muihin kuin ryhmän jäseniin. Ryhmän sisällä pidättäydymme kättelystä tms.
  • Ohjelma järjestetään tiloissa, joissa on mahdollista pitää turvaväli. Suosittelemme maskien käyttöä, mutta emme vaadi sitä, koska raskaana ollessa voi olla hyvin raskasta olla pidempiä aikoja maskin kanssa. Jos haluat käyttää lisäksi maskia, pyydämme tuomaan omat maskit mukanasi.

Jos joudumme peruuttamaan tapahtuman koronan takia, palautamme osallistumismaksun kokonaisuudessaan osallistujille.


Voinko perua osallistumisen äitiyspäivään tai äitiysviikonloppuun?

Tapahtumaan ilmoittautuminen on sitova.

Ilmoittautuessaan äitiysviikonloppuun osallistuja sitoutuu maksamaan tapahtuman maksun kokonaisuudessaan, joka laskutetaan ja maksetaan ennen kurssia. Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus eikä poista maksuvelvollisuutta. Ostettuasi osallistumisen tapahtumaan ei maksua voida enää palauttaa**. Peruutustilanteessa asiakas voi halutessaan hankkia tilalleen toisen osallistujan tai kysyä, onko tapahtuman jonotuslistalla ketään, jolle peruutuspaikan voi siirtää.

** Jos osallistuja joutuu perumaan osallistumisen sairaustapauksen, aikaisen synnytyksen tai sen vaaran vuoksi, osallistumismaksu palautetaan lääkärintodistusta vastaan. Peruutuksesta on aina ilmoitettava kirjallisesti. Peruutus katsotaan tapahtuneeksi sillä hetkellä, jolloin tieto on tullut Onnen Kuplia järjestäjälle. Mikäli peruutuksen syy on asiakkaan lääkärintodistuksella todistama, palautetaan kaikki saadut suoritukset lukuun ottamatta 20 euron varaus- ja toimistokuluja.